12.11.06

La dreta catalana no sap el que és la democràcia


Ja ho deia l'altre dia i lamentablement n'haig de tornar a parlar.
La dreta del nostre país, s'ha llençat definitivament pel perillós pendent de les mobilitzacions al carrer contra el nou Govern d'esquerres a la Generalitat.
I ho està fent amb el pitjor estil possible, com ho ha estat fent la dreta espanyola contra el Govern socialista a Madrid: ocupant el carrer i blasmant irada contra el que la democràcia representa.
En una democràcia mana qui té la majoria per formar govern i en aquest cas PSC, ERC i ICV-EIUA sumen més (en vots i en escons) que el front de dretes (CiU, PP i el neolerrouxista partit dels Ciutadans). I això és tot.
Ahir prop de 1.000 persones, entre militants de CiU i nuclis minoritaris procedents de l'extremisme ultranacionalista (d'innegable parafernàlia neonazi) van manifestar-se davant el Palau de la Generalitat exigint que se'ls hi retorni el poder, que estan convençuts que és seu.
I tornem-hi amb les proclames ridícules de que si "Catalunya No Perdona", que si "Ens heu traït", que si "Judes", que si "Botiflers"... i tota la típica i sobada dialèctica de la dreta nacional (amanida ara fins i tot amb un toc innegablement freak com és el cant del Virolai), que no pot soportar que CiU tregués uns resultats electorals molt migrats i del tot insuficients per poder formar una majoria al Parlament i per ser incapaç de construïr-la des de la política i des de les regles de joc de la democràcia parlamentària.
Creuen (biològicament, psicologicament) que Catalunya és seva i contemplen enfurismats com són víctimes de la seva prepotència i de la seva incapacitat per pactar i governar.
Davant aquestes actituds només hi ha un remeï: més pedagogia democràtica!
Per desgràcia tenim una dreta a Catalunya que cada dia que passa s'apropa més i més als paràmetres de la dreta espanyola, ultra i intolerant, la dels Aznars, Acebes i Zaplanas, la de la Cope i del Federico Jimenez Losantos, que no han paït la derrota del 2004 (i la que els hi espera el 2008) i que ara es dediquen a fabular conspiracions de pa sucat amb oli amb l'únic objectiu de fer caure el govern socialista i recuperar el poder com sigui, encara que per això utilitzin impúdicament, pornogràficament, la mort de 191 persones innocents en els atemptats del 11-M, que ens haguessim pogut estalviar si l'Aznar no hagués qudat embadalit com un babau davant el seu amiguet Bush i ens hagués embarcat en una guerra absurda que els únics rèdits que els hi ha donat són els 191 morts de Madrid, la foto de las Azores i l'obscena imatge d'un Aznar amb els peus sobre la taula i fumant-se un puro en companyia del gran titella dels veritables dissenyadors del Nou Ordre Mundial.
La dreta catalana hauria de ser més intel·ligent (democràticament més intel·ligent) i anar a l'escola de la democràcia per aprendre que en política 1+1 sumen 2 i que 2 sumen sempre més que 1, en comptes d'ocupar el carrer reclamant que se'ls hi torni ves a saber què i d'organitzar actes de desgreuge que, com vaig dir l'altre dia, em recorden, calcadets, calcadets, els que organitzava el Franco quan les coses li anaven maldades a la Plaza de Oriente per demostrar que el Vigía de Occidente tenia el suport incondicional del seu poble.
Que la dreta catalana no cometi el mateix error que la dreta espanyola actual ni del seu pare espiritual, el dictador, i que es deixi ja de punyetes. El que ara li toca és fer oposició al Parlament i a veure si d'aquí 4 anys és capaç, democràticament, de guanyar les eleccions amb prou avantatge per poder governar sola o amb el concurs d'altres partits.
Si segueix per aquetsa via, i si els grans pensadors de la desastrosa estratègia de CiU continuen sent els mateixos i l'home que els ha conduït ja a 2 derrotes, el prepotent i arrogant Artur Mas no se'n va a casa seva i es dedica un altre cop a seguir arruïnant empreses, auguro per la dreta nacional de casa nostra una llarga estada a l'oposició pels segles dels segles.
Què així sigui!

No hay comentarios: