5.11.06

Una nova oportunitat per l'esperança


Escric aquestes notes tot just saber que les forces polítiques d'esquerres han arribat a un acord per reeditar el tripartit.
És una excel.lent noticia per tots aquells que apostem per una Catalunya social, progressista, oberta i laica i que volem deixar enrera els grisos i mediocres 23 anys de govern de dretes al nostre país.
En un règim parlamentari com el nostre, forma govern qui té la majoria de diputats al parlament i el que està clar és que el front d'esquerres (PSC, ERC i ICV-EUIA) en sumen 70, enfront el front de dretes (CiU, PP i els neolerrouxistes d'extrema dreta de Ciutadans), que només en sumen 65.
Si comptem els vots obtinguts pels dos blocs, queda clar que prop d'1,5 milions de catalans i catalanes van donar la seva confiança als partits d'esquerres i que 1,3 milions van apostar per les forces de dretes i és per això i per la voluntat dels partits d'esquerres de continuar l'obra de govern iniciada en l'anterior legislatura, que tindrem un nou govern de coalició catalanista i de progrés.
Tanmateix, aquesta és també l'hora de la responsabilitat pels partits d'esquerres.
Responsabilitat d'actuar amb unitat d'acció, lleialtat institucional, esperit constructiu, amb seriositat i disciplina sota la presidència del socialista José Montilla per aplicar un programa que prioritzi les polítiques socials i de benestar, les infraestructures, i el desenvolupament legislatiu del nou Estatut.
I parlo de responsabilitat perquè no es poden tornar a repetir mai més les actituds de deslleialtat, descoordinació i inestabilitat que va caracteritzar l'anterior executiu i que van tenir en la volàtil i imprevisible actuació d'Esquerra Republicana el seu exponent més clar.
Cal sentar les bases d'un nou esquema d'actuació governamental que faci impossible que el "soroll" que va acompanyar l'anterior gestió governamental no deixi veure els grans avenços en les polítiques socials que va portar a terme l'Executiu de Maragall.
L'acord assolit entre les forces progressistes és una nova oportunitat per continuar el camí endegat l'any 2003 després de 23 anys de govern de dretes i és també un bon senyal que els partits d'esquerres no han cedit a les pressions dels poders fàctics i de les seves "divisions mediàtiques" i és un bon senyal que la decissió s'ha pres en clau catalana, desmentint les pressions d'alguns sectors polítics de Madrid però també desmuntant la fal·làcia de la dreta catalana, a la que li esperen 4 llargs anys de travesia pel desert per aprendre el difícil art de constituir-se en una oposició constructiva i responsable, a la que la dreta d'aquest país, acostumada a manar des de sempre i a considerar que el poder és intrínsecament seu, no hi està avesada.

No hay comentarios: