22.2.08

VOTA EN CONSCIÈNCIA. VOTA LAIC!!!

El Moviment Laic Progressista (MLP) ha fet públic un video en el que demana als ciutadans que es mobilitzin i emetin un “vot laic” el pròxim 9 de març per a defensar aquest valor de aconfessionalitat que la Constitució confereix al nostre país. “Aquestes eleccions vota en consciència, vota laic”, anima el vídeo d'aquesta organització que agrupa 130 entitats i 35 projectes locals de base, amb més de 17.000 socis i un total de fins a 50.000 usuaris.

Segons un comunicat del MLP, el seu objectiu amb aquest vídeo, a més de fomentar el laïcisme, és el “de sumar-se sense complexos al debat públic de la convocatòria electoral” com fan en cada cita amb les urnes.

Fent una similitud del poema de Martin Niemoller, el MLP fa un repàs de moltes de les ofensives que ha mantingut l'Església durant aquesta legislatura.

Entre elles, la campanya contra els homosexuals o les mares solteres, l'ofensiva antiavortista o les crítiques al sistema d'Educació, especialment a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. L'agrupació lamenta també les crítiques abocades per l'Església des dels mitjans de comunicació, especialment des de l'emissora de la Conferència Episcopal, convertida en un ariet contra el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero més que en una forma de difusió dels valors cristians.

Ideari del Moviment Laic i Progressista

Presentació del Movimients en les II Jornades per la Laïcitat. Barcelona 20- 21 de juliol de 2002

No hay comentarios: