29.10.12

DES DE TERRA DE NINGÚ


Un fantasma recorre Iberia: el fantasma del nacionalisme.
Per tots aquells que, com jo, ens la suen les banderes i que pensem que les essències nacionals, com els perfums, són per tirar-se'n una goteta als llocs més estratègics amb una intenció purament eròtica, veiem com tant a Espanya com a Catalunya, els partidaris de dutxar-se amb una litrona de Chanel han polaritzat el debat polític i amagat el debat real:  el drama de la crisi, les cues de l'atur, la imatge tercermundista de gent regirant els contenidors de brossa buscant menjar, les famílies sense cap ingrés, els desnonaments, etc, etc... la crueltat i la demència del capitalisme, en definitiva.
Veure l'apel·lació a la "defensa numantina de la unidad indisoluble de la patria" per part dels nacionalistes espanyols recalcitrants ens fa el mateix fàstic que la de l'apel·lació a la "defensa de la unitat indissoluble de la pàtria" per part dels nacionalistes catalans recalcitrants i el joc de banderes i les declaracions dels polítics incitant la ciutadania a embolicar-se en una bandera i a defensar la "Ejjjjpaña Eterna" o la "Catalunyyyyya Eterna", que tanto monta, monta tanto, i seria per nosaltres motiu de mofa si no estigués caient la que ens està caient a tots, portem la rojigualda o la senyera com a forro dels collons, que tan se val.
Aquests genocides socials i econòmics treballen junts i en unió per obrir la Caixa de Pandora i fer que aquesta ens esclati als morros a tots plegats fent abstracció de la bandera amb que cobrim les nostres parts més íntimes.
El general "chusquero" que insta al "glorioso ejército español" a passejar els tancs per la Diagonal o el Conseller d'Interior que fa una crida als Mossos d'Esquadra a restar fidels al país en  cas de merder i a convertir-se així en uns nous Almogàvers, són les dues cares de la mateixa moneda i es necessiten l'un a l'altre. Dormen i copulen junts.
Si fos un conspiranoic, pensaria que els independentistes catalans i els nacionalistes espanyols es reuneixen en contuberni, amb nocturnitat, premeditació i traïdoria, per posar en marxa aquesta rídícula i cruel cortina de fum  i que així la gent perdi el temps parlant d'entel·lèquies i deixi de parlar de temes tan profans com la supervivència davant aquest Cop d'Estat Mundial  de les oligarquies financeres i dels poders econòmics que estem patint, això sí, amb el vomitiu vist-i-plau de l'esquerra (?) claudicant.
Si fos un conspiranoic ho pensaria, però potser la cosa és més senzilla i al capdavall el que passa és que els uns i els altres (genocides tots dos) coincideixen en defensar els seus interessos de classe i han muntat aquest gran guinyol mediàtic per defensar els seus interessos de classe i mantenir el ramat ocupat en xuminades mentre segueixen les retallades i augmenten la desigualtat i les injustícies socials. Crec que Ockham tenia raó  i que la solució a l'enigma és la seva navalla...el pur sentit comú, vaja.
En aquests moments tan surrealistes, no puc per menys que rellegir un altre cop les "Històries del Senyor Keuner" de Bertold Brecht i en vull citar uns paràgrafs que expressen el punt de vista que, sobre aquest circ repugnant, sosté aquest pobre ésser humà que us escriu des de Terra de Ningú:
"El senyor K. no considerava necessari viure en un país determinat. Deia:
-Arreu puc morir-me de fam.

Però un dia en què passava per una ciutat ocupada per l'enemic del país on vivia, es va topar amb un oficial de l'enemic, que el va obligar a baixar de la vorera. Després de fer el que se li ordenava, el senyor K. es va adonar que estava furiós amb aquell home, i no només amb aquell home, sinó que l'estava molt més amb el país al qual pertanyia aquell home, fins al punt que desitjava que un terratrèmol l'esborrés de la superfície de la terra. "Per quina raó -es va preguntar el senyor K.- em vaig convertir per un instant en un nacionalista? Perquè em vaig topar amb un nacionalista. Per això cal extirpar l'estupidesa, ja que torna estúpids als que es creuen amb ella.".
Amen!!!.
Nacionalistes espanyols i nacionalistes catalans: per què no us deixeu d'enganys, us aneu tots a la merda i ens deixeu viure tranquils?.
SAPERE AUDE!!!

No hay comentarios: