18.12.06

Fins que es va trencar el silenci

El diari laRepublica.es presenta un video recordant el 30è aniversari de la coronació del rei Joan Carles I, encarnant una Monarquía imposada pel franquisme i els 30 anys de silenci de la cúpula de la classe política, econòmica i mediàtica. Un silenci que la societat ha començat a trencar.
La democràcia al nostre país és prou madura com perquè puguem recuperar la Memòria Històrica que ens va ser furtada per una dictadura de 40 anys i una cruel guerra iniciada per Franco i uns altres militars traïdors a la República democràtica a la que havien jurat lleialtat pel seu honor.
Son temps de reconciliació però aquesta no pot ser mai plena des de l'amnèsia ni sense fer justicia a totes aquelles persones que van patir repressió, mort o exili per defensar la Democràcia, la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat.
Des del dret a la dissidència que és consubstancial a la Democràcia, tots aquells que ens sentim republicans i reivindiquem la legitimitat històrica del règim polític nascut el 14 d'abril de 1931 i el dret a defensar democràticament, lliurement i pacíficament la nostra opció republicana, volem que el nostre país sigui capaç d'encarar una segona Transició en la que els silencis i les renúncies d'antany es transformin en una valenta i inequívoca afirmació cívica en favor d'una Democràcia plena i alliberada dels tabús del passat.
La República, si algún dia torna ho farà democràticament, cívicament.
L'actual règim constitucional monarquic és, per sobre de tot, un sistema democràtic i és des de la democràcia i només desde la Democràcia, des de l'exercici actiu del govern del poble, com podrem tornar, tard o d'hora a tenir una Democràcia més plena basada en la igualtat de tots els ciutadans i ciutadanes, la justicia social, la supressió de qualsevol privilegi i la laïcitat. En definitiva, una República.

VISCA LA REPÚBLICA!!!

No hay comentarios: